Shabu

Komische docu over een puber van de straat die leert verantwoordelijkheid te nemen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Winnaar van de Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire

De veertienjarige Shabu is een lieve, creatieve en streetsmart puber uit Rotterdam-Zuid. Nadat hij tijdens een joyride de auto van zijn oma total loss rijdt, is zijn hele familie boos op hem.
 “Zomerzoete grotestadsidylle”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Hij heeft één zomer de tijd om het goed te maken, voordat zijn oma weer terugkomt van haar vakantie in Suriname. Hij zal dus aan het werk moeten in de vakantie. Zijn moeder stelt voor dat hij ijslolly’s gaat verkopen om met de opbrengsten de schade te betalen, maar dat zet geen zoden aan de dijk.

Shabu bedenkt een andere oplossing waarbij hij zijn muzikale talent én geld verdienen kan combineren tijdens de zwoele zomer waar hij van wil genieten. Zou het lukken om zijn familie, maar vooral zijn oma, weer trots te maken?

Het levendige verhaal en de speelse montage van de film zetten de tegenstellingen van het puberleven extra aan: ongepolijst als het leven rauw is, en een beetje opgepoetst wanneer het moet blinken. Shabu, van regisseur Shamira Raphaëla (Lenno en de maanvis, De Waarheid over mijn vader) won de IDFA Award for Best Youth Film.
 


 

“Een hoge dosis charme” ★★★★ VPRO Cinema

“Aanstekelijk coming-of-age-verhaal dat voor een jong publiek ongetwijfeld herkenbaar is” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.