Scrapper

Pastelgekleurde Britse feelgoodfilm over een ongewone vader-dochterrelatie

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

De brutale, twaalfjarige Georgie staat er sinds het verlies van haar moeder alleen voor. Ze woont alleen in een huurhuis dat ze bekostigt door fietsen te stelen en die door te verkopen. Niemand weet dat ze daar alleen woont, en dat wil ze graag zo houden. Maar dan klimt haar vader ineens over de schutting – mooi gespeeld door Harris Dickinson, het model uit Triangle of Sadness.
 “Droevig en grappig tegelijkertijd en met knap acteerwerk”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Georgie heeft haar vader nog nooit gezien en vraagt zich daarom sterk af waarom deze onbekende én volgens Georgie ongeschikte man zich ineens over haar wil ontfermen. Ze redt zich toch prima zelf? Een onwennige fase volgt, waarin de twee elkaar leren kennen. Een kwetsbaar onderwerp, wat debuterend regisseur Charlotte Regan met uitbundige kleuren, knallende hiphopmuziek en levendig camerawerk weet te vertalen naar een lieve en humoristische feelgoodfilm.

Scrapper, dat ergens doet denken aan het succesvolle Aftersun, ging in première op het Sundance Film Festival 2023, waar het de Grote Juryprijs in de World Cinema competitie in de wacht sleepte. Ook werd de film op de European Film Awards bekroond met de Young Audience Award.
 


 

“Lola Campbell is een natuurtalent en Harris Dickinson toont zijn veelzijdigheid als acteur” ★★★ de Volkskrant

“Regisseur Charlotte Regan pakt het verfrissend aan” ★★★ NRC

“Een Britse tragikomedie in speelse videoclipstijl” ★★★ Trouw

“Regans film knispert als knetterkauwgom” – Het Parool

“Een debuut om trots op te zijn” ★★★1/2 Cinemagazine

“Een charmante feelgoodfilm” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.