Samsara

Laat je meevoeren in deze even intieme als betoverende reis door het leven na de dood

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Samsara is een Sanskrietwoord dat verwijst naar de cyclus van geboorte, leven, dood en reïncarnatie. Dit idee verweeft regisseur Patiño in een magisch mooie verkenning van het leven na de dood. Een drieluik waarin werkelijk alle zintuigen geprikkeld worden en dat veel meer is dan alleen een prachtig plaatje.
 “Een unieke belevenis”

★★★★★ de Volkskrant

 


 

Beginnend bij een boeddhistische tempel in het heuvelachtige noorden van Laos, volgen we de reis van een ziel voorbij de fysieke wereld. Eerst leren we de ziel kennen in het lichaam van een oude vrouw, die iedere dag het gezelschap krijgt van een jonge monnik die haar een boek voorleest over wat er gebeurt na de dood. Daar is niets morbide aan voor de boeddhisten, die het boek als leidraad gebruiken om het hiernamaals te bereiken. Wanneer de vrouw sterft, worden we uitgenodigd de ogen te sluiten en de zielsverhuizing met andere zintuigen waar te nemen. Vervolgens zien we de ziel weer in een heel andere gedaante, op een heel andere plek op Aarde.

Patiño bombardeert onze zintuigen met een betoverend verhaal dat vragen stelt over leven, dood, ziel en reïncarnatie en hij weet dat op een hoopgevende en indrukwekkende manier weer te geven. Samsara won vorig jaar de Speciale Juryprijs van de Encounters-competitie van het filmfestival van Berlijn.
 


 

“Deze film is een ervaring'” ★★★★★ NRC

“Unlike anything else you will experience in the cinema” ★★★★ The Guardian

“Sublieme verkenning van de grenzen van ons bestaan en het medium film.” ★★★★ FilmTotaal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.