Sages-femmes

Authentiek inkijkje in de uitdagingen op de werkvloer van een Franse kraamafdeling

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Ze zijn nog maar nét afgestudeerd, maar worden meteen in het diepe gegooid. Vanwege personeelstekorten moeten verloskundigen Sofia en Louise snel leren omgaan met de hoge werkdruk en alle andere uitdadingen op de werkvloer van de kraamafdeling. Een authentiek inkijkje waarvoor daadwerkelijke bevallingen werden gefilmd.
 “Onvermoeibare lofzang”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Huisgenoten Sofia en Louise zijn nieuw op de werkvloer van een geboortekliniek in Toulouse. Beiden zijn pas afgestudeerde verloskundigen, klaar om na vijf jaar opleiding hun vaardigheden in de praktijk te brengen. Hun start verloopt echter verre van soepel. Ze worden direct in het team geplaatst, waar nauwelijks tijd is voor begeleiding. De telefoon staat roodgloeiend en continue wordt er gezocht naar een vrije verloskamer. De teamleider, geconfronteerd met personeelstekorten en een beperkt budget, doet haar best om alles draaiende te houden. Sofia en Louise moeten snel leren omgaan met hoge werkdruk op de kraamafdeling, maar ook met de dagelijkse realiteit van nieuw leven, moederschap en soms de dood.

Regisseur Léa Fehner betrok echte verloskundigen bij het maakproces van de film, filmde daadwerkelijke bevallingen en liet jonge acteurs van de toneelschool meelopen op de kraamafdelingen. Met minimale opsmuk en een dynamische cameravoering geeft ze een authentiek beeld van het werk in de kliniek. Sages-femmes ging in première tijdens de afgelopen editie van het filmfestival van Berlijn.
 


 

“Een film die een maatschappelijk pijnpunt blootlegt” ★★★★ Trouw

“Rauwrealistische portret” – Het Parool

“Fijne cast in een indringend sociaal realistisch verhaal” ★★★★ VPRO Cinema

“Zal weinig kijkers onberoerd laten” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.