Rose Plays Julie

Dit Ierse wraakverhaal over identiteit en trauma houdt je op het puntje van je stoel

Deze film is niet meer beschikbaar

Wanneer Rose haar biologische moeder besluit op te zoeken, leidt haar zoektocht naar verontrustende en gevaarlijke onthullingen over haar echte vader. Wat volgt is een intens wraakverhaal van biologisch ouderschap, seksueel misbruik en macht.

Tijdens haar studie besluit dierenartsstudente Rose haar biologische moeder Ellen op te zoeken, die haar direct na haar geboorte ter adoptie heeft afgestaan. Maar Ellen, nu een succesvolle actrice in Londen, is niet happig op contact met haar dochter. Onverminderd nieuwsgierig zoekt Rose verder naar haar biologische vader. Maar hem direct benaderen doet ze niet.

Vermomd met een pruik en onder de valse naam Julie dringt ze langzaam zijn wereld binnen. Haar vader blijkt een beroemde archeoloog. Maar als Julie, of eigenlijk Rose, begint te graven in zijn verleden leidt dat tot verontrustende en gevaarlijke onthullingen.

“Op onberispelijke wijze bouwt de film een op zichzelf staande verhaalwereld die draait om dubbelzinnigheid, acteren en identiteit. Rose Plays Julie is een zelfverzekerde wraakfilm die doet denken aan de grote Griekse ¬≠tragedies.” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.