Rosalie

Delicaat drama over een behaarde Franse dame die het schoonheidsideaal tart

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

In een kleine Franse gemeenschap in 1870 staat Rosalie op het punt om te trouwen met Abel, een cafébaas die haar bruidsschat goed kan gebruiken. Maar Rosalie heeft een groot geheim waar hij niets van weet: ze is geboren met een extreme vorm van lichaamsbeharing. Gebaseerd op Clémentine Delait, een Franse bebaarde dame en caféhoudster die aan het begin van de 20e eeuw beroemd was.
 “Aandoenlijk drama”

★★★★ Trouw

 


 

Om haar huwelijkskansen te vergroten, heeft de vader van Rosalie een aanzienlijke bruidsschat gespaard. Café-eigenaar Abel trouwt met Rosalie in de hoop van zijn schulden af te komen. Tijdens hun huwelijksnacht schrikt hij van haar uiterlijk en wijst haar af. Rosalie wil niets liever dan getrouwd blijven en moeder worden. Ze besluit Abel te helpen met zijn schulden en laat haar baard groeien om nieuwsgierige klanten naar het café te trekken. Al snel wint Rosalie de harten van de dorpelingen en ook Abel gaat overstag. Totdat een van zijn schuldeisers Rosalies uiterlijk veroordeelt en daarmee het voortbestaan van het café en het huwelijk op het spel zet.

De Franse regisseur Stéphanie Di Giusto (La danseuse) presenteert met Rosalie wederom een film over een uitzonderlijke vrouw. Met hoofdrollen voor Nadia Tereszkiewicz (Les Amandiers, Seules les bêtes) en Benoît Magimel (Le Pot-Au-Feu, Pacifiction).
 


 

“Een sympathieke moraal” ★★★ VPRO Cinema

“Complex portret van vrouw met baard” ★★★ NRC

“Een degelijk en innemend drama” ★★★ de Volkskrant

“Stelt belangrijke vragen over identiteit en acceptatie” ★★★ Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Franse films

    Hier vind je een overzicht van de Franse films die op Picl te zien zijn

    Bekijk programma