Rocco & Sjuul

Hervonden liefde maakt twee seniorenharten weer piepjong in deze charmante romkom

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Sjuul leeft om voor anderen te zorgen. Maar haar oude danspartner en liefde Rocco doet haar weer voelen dat ze voor zichzelf leeft. Maar is haar seniorenhart daar nog voor gemaakt? Rocco & Sjuul is een uiterst charmante Nederlandse romkom.
 “Veel van zijn charme is te danken aan de hoofdrolspelers'”

★★★★ NRC

 


 

De zeventiger Sjuul (Beppie Melissen) is een mantelzorger en oma en zet haar leven steeds in het teken van een ander. Plotseling komt ze haar oude liefde Rocco (Sabri Saad El-Hamus) tegen het lijf, met wie ze vroeger de danszaal op stelten zette. Ze valt als een blok voor de charismatische Rocco en krijgt weer het gevoel dat ze voor zichzelf leeft. Haar kinderen vinden het allemaal onzin ‘op haar leeftijd’ en moeten niets van de flamboyante vlam van hun moeder weten. Het zorgt voor vete in de familie, dus welke kant kiest Sjuul dan?

Rocco & Sjuul won vorig jaar de publieksprijs tijdens Film by the Sea. Regisseur Anna van der Heide maakte eerder o.a. De liefhebbers (2019), waarin hoofdrolspeler en tweevoudig Gouden Kalf-winnaar Beppie Melissen ook te zien was. Zij speelde ook in Kapsalon Romy (2019) en Gooische vrouwen. Sabri Saad El-Hamus kun je kennen van Met Mes en de tv serie Oogappels.
 


 

“Sympathieke feelgoodfilm” ★★★ VPRO Cinema

“Uiterst plezierig” ★★★ de Volkskrant

“Je kunt niet anders dan de personages in deze feelgoodfilm het allerbeste wensen” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.