Rimini

Pakkend sfeerbeeld van een uitgedoofde schlagerzanger en zijn trouwe fans

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het zou bijna een documentaire kunnen zijn, dit ontzettend intrigerende portret van een troosteloze Italiaanse badstad in de winter. Vol echte ambities, fans die soms iets te ver gaan, eenzaamheid en een gebrek aan liefde. En met veel schlagermuziek.
 “Voltreffers van scènes, troosteloos geestig als een Gummbah-strip”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Richie Bravo, in zijn jonge jaren een geliefd zanger, leidt een losbandig bestaan in de Italiaanse badplaats Rimini – een tijdelijk thuis voor veel Duitsers en Oostenrijkers op leeftijd. Zijn piek voorbij, vult Richie zijn dagen met concerten geven in halflege hotelzalen, tegen betaling seks hebben met fans en met zijn gokverslaving onderhouden. Als zijn verloren dochter op een dag met een eis om geld zijn leven weer instapt, moet hij zijn bizarre, eenzame levensstijl onder ogen zien.

Ulrich Seidl (Hundstage, Paradies: Liebe) staat bekend om het opzoeken van de grenzen van toerisme en menselijkheid. Dat doet hij nu weer met een ontzettend droevige schoonheid.
 


 

“Een bitterzoete, ambivalente film zoals alleen Ulrich Seidl ze maakt” ★★★★ NRC

“Prachtig zoals de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl via de vertolker van het levenslied een portret schetst van hedendaags Europa.” ★★★★ Trouw

“Zorgvuldig gestileerde beelden” – Het Parool

“Genieten en gruwelen tegelijkertijd” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.