Reality

Indrukwekkende thriller, gebaseerd op echte transcripts van een FBI-ondervraging

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Je zal maar twee FBI-agenten voor je deur hebben staan. Geen probleem als je niets te verbergen hebt, toch? Voor Reality Winner is dat anders: ze wordt een hele middag ondervraagd omdat ze geheime documenten zou hebben gelekt. De hele film is gebaseerd op transcripts van de echte ondervraging en die zijn überspannend.
 “Zenuwslopend”

★★★★ de Volkskrant

 


 

De 25-jarige Reality Winner is een doodgewone jonge vrouw die dol is op haar huisdieren, houdt van reizen, aan CrossFit doet en selfies deelt met haar volgers op social media. Maar Reality’s gewone leven wordt verstoord wanneer ze twee agenten bij haar thuis aantreft op 3 juni 2017. Ze ontvangt de FBI agenten met hoffelijkheid, maar vooral ook veel onzekerheid, want wat willen ze van haar? Winner, een luchtmachtveteraan, wordt ter plekke ondervraagd over haar werk bij de inlichtingendienst en in het specifiek of ze een geheim document heeft gelekt over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Het script, zo goed als volledig waarheidsgetrouw, neemt je op een rollercoaster van een middag van beschuldigingen, complotten en verrassingen.

Reality werd in slechts 16 dagen gefilmd en de rol van Reality Winner wordt bijzonder overtuigend gespeeld door Sydney Sweeney, die bekend werd door de series Euphoria en The White Lotus.
 


 

Reality toont de langzame wurging door de beleefde arm van de wet” ★★★★ NRC

“Sweeney is fantastisch” ★★★★ VPRO Cinema

“Uniek Amerikaans drama” ★★★★ Trouw

“Het doet deugd om een film te zien die je achter laat met veel kritische vragen” ★★★★1/2 Cinemagazine

“Sweeneys vertolking is rauw en geloofwaardig” ★★★★ FilmTotaal

“Een beklemmend drama” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.