Puinhoop

Bijzonder intieme docu over loskomen van een ouder die niet wil loslaten

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Na twintig jaar het contact met zijn moeder met borderline tot een minimum beperkt te hebben, wordt filmmaker Allard gebeld door de politie. Haar huis is totaal verwaarloosd, buren klagen en professionele hulp is per direct nodig.
 “Rauw gefilmde familiescènes”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Allard neemt een deel van de verantwoordelijkheid van de zorg voor zijn moeder op zich, maar raakt hierdoor steeds meer verstrikt in de ruzies en trauma’s uit zijn jeugd. Naarmate zijn moeders toestand verslechtert vervagen de harde lijnen die Allard bewust had opgebouwd tussen hun. Ook Allard vervalt hierdoor in oude patronen en wordt gedwongen kritisch naar zichzelf te gaan kijken. Hoe kan hij zijn moeder accepteren en liefhebben én tegelijkertijd voorkomen dat hij zijn trauma doorgeeft aan zijn eigen dochter?

Puinhoop, gefilmd over een periode van meer dan 10 jaar, is een intieme documentaire over de worsteling van een kind om onafhankelijk te zijn van een ouder die hem niet wil loslaten.
 


 

“Een (zelf)portret dat schuurt en ontroert” – Het Parool

“Moedig en bewonderenswaardig” ★★★★ FilmTotaal

“Ouders kies je niet, maar krijg je. Je moet het er maar mee doen als kind. Hoe hopeloos dat kan uitpakken toont de documentaire Puinhoop.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.