Priscilla

Het verhaal van Priscilla Presley tot leven gebracht door Sofia Coppola

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Sofia Coppola weet ook met haar nieuwste film Priscilla hoge ogen te gooien. Het verhaal van het turbulente huwelijk van Elvis en Priscilla – helemaal vanuit Priscilla’s perspectief – werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Venetië. De op dat moment nog onbekende actrice Cailee Spaeny won daar de prijs voor Beste Actrice.
 “Subtiel drama en knap gespeeld”

★★★★ Trouw

 


 

Priscilla is nog maar 14 jaar oud als ze op een feestje de 10 jaar oudere Elvis Presley ontmoet. Het is 1959 en beiden verblijven op dat moment in West-Duitsland; zij vanwege haar vaders werk en hij vanwege zijn diensttijd. Presley valt als een blok voor de jonge Priscilla en de gevoelens zijn wederzijds. Voor Priscilla verandert de internationale rock-‘n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare, beste vriend. De film volgt Priscilla van een Duitse legerbasis tot aan Elvis’ droomlandgoed Graceland. Een gevoelig en betoverend portret over liefde, fantasie en roem.

Sofia Coppola kan als geen ander de universums creëren waar meisjes en jonge vrouwen zich in bevinden. In haar eerdere werk (o.a. The Virgin Suicides, Lost in Translation, Marie Antioinette) lijkt ze een bijzondere interesse te hebben ontwikkeld voor de verhouding tussen rijkdom en persoonlijke vrijheid. Ook in haar nieuwe film lijkt dit thema centraal te staan, waar Priscilla als jonge bruid is opgesloten in de gouden kooi van Elvis Presley. Gebaseerd op de memoires van Priscilla Presley, gepubliceerd in 1985.
 


 

“Ingewikkeld, complex, gelaagd” ★★★★ NRC

“Een beeldschoon sprookje” ★★★ de Volkskrant

“Fraai tijdsbeeld en sterk gespeeld” ★★★ VPRO Cinema

“Gepolijste cameravoering en de uitgekiende casting” ★★★1/2 Cinemagazine

“Priscilla is geen eendimensionaal slachtoffer, zoals Elvis geen echte boeman is.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.