Pina

Wim Wenders' verbluffende ode aan de nalatenschap van choreograaf Pina Bausch

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wim Wenders en Pina Bausch zijn binnen hun kunstgebied misschien de bekendste Duitsers van hun tijd. Wenders als regisseur en Bausch als choreograaf. Hun artistieke kunnen wordt hier gebundeld in een ode aan Pina’s levenswerk. Een dansfilm die de emotie ook buiten de choreografie opzoekt.
 “Sensueel en visueel adembenemend”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

De hoofdrol in deze, in 3D gefilmde, dansfilm is weggelegd voor het ensemble van Pina Bausch’ ‘Tanztheater Wuppertal’. Bausch was een van de grondleggers van de moderne dans zoals we die nu kennen en veranderde de taal van dans voorgoed. Met haar creaties wist ze de toeschouwer te betrekken en te beroeren.

Wim Wenders (Buena Vista Social Club, Paris,Texas, Der Himmel über Berlin) volgt het ensemble in de uitvoeringen van Bausch’ choreografieën, maar neemt ons ook mee op een visueel adembenemende ontdekkingsreis buiten het theater: op de straten van Wuppertal, de thuishaven van Bausch, en langs de indrukwekkende nalatenschap van de kunstenares. Pina is in de zomer van 2009 overleden, net voor de opnames van de film.

Meer Wim Wenders? 18 oktober is zijn film Anselm te zien in de bioscoop en 29 november nóg een nieuwe film, Perfect Days.
 


 

“Een superieure dansregistratie” – de Volkskrant

“Een liefdevolle hommage aan een groot kunstenares” ★★★1/2 Cinemagazine

  • Still van de film Pina

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.