Petrov’s Flu

Een zwart-komische en hallucinerende reis door post-Sovjet Rusland

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Terwijl de vredige stad Yekaterinburg in post-Sovjet Rusland wordt geteisterd door een griepepidemie, kampt het gezin van striptekenaar Petrov met hoge koorts. Al wandelend door de stad maakt Petrov een hallucinante reis tussen droom en werkelijkheid.
 “Wonderbaarlijke, zwartkomische magie”

★★★★★ VPRO Cinema

 


 

Het wordt een delirische trip vol tomeloze energie en visueel spektakel, waarin Petrovs jeugdherinneringen uit de Sovjettijd opduiken en versmolten raken met het heden. De Petrovs, hun zoon en hun vrienden bevinden zich in het middelpunt van een duizelingwekkende nachtmerrie.

Petrov’s Flu is een zwarte komedie van de Russische regisseur Kirill Serebrennikov (Leto), die in 2019 door de Russische overheid werd veroordeeld tot twee jaar huisarrest. Voor deze eerste film na zijn huisarrest adapteerde hij een roman van Alexei Salnikov. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie in Cannes waar de film werd geprezen door de internationale pers.
 


 

“Uiteindelijk vallen veel elementen uit dit technisch virtuoze drama op betoverende wijze op hun plek.” ★★★★ de Volkskrant

“Een dollemansrit door een Russische samenleving in verval” ★★★ Trouw

“Een fantastische opening” ★★★ NRC

“Een absurdistische koortsdroom, een kritiek op hedendaags Rusland én pure visuele cinema” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.