Persona non Grata

In dit vrolijke, Deense familiedrama loopt een plattelandsbruiloft uit de hand

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Irina heeft zorgvuldig een comfortabel leventje voor zichzelf gecreëerd. Ze woont in Kopenhagen en werkt aan haar carrière als schrijfster. Onlangs heeft ze een succesvolle debuutroman gepubliceerd waarin ze over haar jeugd op het Deense platteland schrijft, die vooral getekend werd door pesterijen op school.
 “Een goed oog voor klein menselijk leed”

★★★ de Volkskrant

 


 

Ze zou het liefst nooit meer terugkeren naar de plek waar ze is opgegroeid, maar omdat haar broer gaat trouwen is Irina voor het eerst in jaren weer op weg naar de familieboerderij. Wanneer haar moeder haar ophaalt van het treinstation wordt duidelijk dat haar broer gaat trouwen met Cathrine,
het buurmeisje dat haar vroeger terroriseerde. Wanneer ze leert dat Cathrine zich al behoorlijk heeft ingewerkt bij haar familie, broedt Irina op een manier om haar een hak te zetten. Het duurt niet lang voordat de eerste conflicten ontstaan.

Persona non Grata is het speelfilmdebuut van de Deense regisseur Lisa Jespersen. Jespersen gebruikte enkele facetten uit haar eigen leven voor dit amusante drama over ongemakkelijke familierelaties, afkomst en identiteit.
 


 

“Met goede acteurs, sterke dialogen en het vlotte, licht ironische realisme waar Deense filmmakers patent op lijken te hebben, is Persona non grata een fijne debuutfilm.” ★★★ de Volkskrant

“Mooie nuances […]. Een hoopvol verhaal in gepolariseerde tijden.” ★★★ VPRO Cinema

“Het scenario weet een aardige balans te vinden tussen een glimlach en een wat ernstigere blik.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.