Pepr shorts

Laat je meenemen door drie indrukwekkende verhalen van aanstormend talent

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In de selectie van deze drie korte films van opkomende makers is niets wat het lijkt. Klopt het verhaal dat verteld wordt met de werkelijkheid? Welk verhaal is van ons? En welke gevolgen heeft het wanneer ons verhaal niet gehoord wordt?

It’s Nice in Here – Robert-Jonathan Koeyers ’16
Nederlands ondertiteld
It’s Nice in Here is een korte animatiefilm die een gefragmenteerd portret schetst van een jongen genaamd Crimson. We volgen hem en zijn beste vriendin terwijl ze op weg zijn naar een winkel op de hoek. Wanneer een jonge politieagent wordt opgeroepen vanwege mogelijk gevaar, haast hij zich naar de winkel en betreedt het terrein met zijn pistool al getrokken. Ze bevinden zich nu in een situatie die we helaas al talloze keren hebben gezien.

It’s Nice in Here was geselecteerd voor de short film competitie Semaine de La Critique van Cannes, genomineerd voor een Gouden Kalf en de Nederlandse inzending voor korte animatie van de Academy Awards.

I Want to Go Higher – Amanda van Hesteren ’23
Nederlands ondertiteld
Een intieme documentaire over vier jonge mannelijke modellen die een poging doen zichzelf beter te leren kennen. Op retraite in Thailand lijkt hun leven oppervlakkig: naakt op een scooter rijden, rondhangen in een luxe villa, veel uiterlijk vertoon. In gesprek met filmmaker Amanda van Hesteren komen de angsten en diepere motivaties tot uiting. Wie zijn zij werkelijk?

Ghost Island – Lisandro Suriel ‘6
Engels ondertiteld
Deze film is een uitnodiging om de verbeelding aan te spreken, de geschiedenis uit te dagen en een zelfverhaal te herontdekken: gestrand op een eiland in een staat van geheugenverlies, het enige wat men zich kan herinneren is dat ze Zwart zijn.

In de hoop alles te vinden wat vergeten is, begint een reis om alle herinneringen te verzamelen die verborgen zijn in de Zwartheid van onze huid. Zo eigenaardig is dit fantoomeiland en tegelijkertijd zo vertrouwd. Het is de thuisbasis van alle geesten wier namen voor altijd in ons onderbewustzijn voortleven.
Het terugwinnen van de fragmenten van een verbrijzelde herinnering is het terugwinnen van een verloren identiteit, en het herschrijven van het zwarte verhaal: “Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Waar begint mijn verhaal?

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.