Pepr shorts

Drie korte films van aanstormend talent gebundeld in één programma

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Laat je meevoeren door drie bijzondere verhalen van opkomende Zwarte makers. Pepr heeft drie korte films van vers afgestudeerd filmtalent en makers die al wat langer meedraaien in het vak, gebundeld in één programma. Alle drie de films zijn vertoond op het Nederlands Film Festival.

Pariba
Aramis Garcia Gonzalez, NL fictie, 2019, 15′
De twee vriendinnen Julie en Xiomara vieren zoals ieder jaar samen carnaval in Pariba. Hun dag bestaat uit hun vaste rituelen, maar bij Julie komt langzaam het besef dat ze Xiomara volgend jaar moet gaan missen. De meiden zullen elkaar nooit meer zien zoals ze dat nu doen. Pariba vertelt het verhaal van honderden leerlingen die jaarlijks de ABC-eilanden verlaten vanwege studie in Nederland. Dit betekent dat ze alles en iedereen achterlaten om een nieuw leven te beginnen in een onbekend land.

Patroon
Mario Gonsalves, NL fictie, 2019, 15′
Sinds Malik en zijn moeder van Curaçao naar de Bijlmer verhuisden, reageren zij hun frustraties op elkaar af. Malik zoekt zijn heil in vriendschappen buiten de deur, in ongein, spoken word en gevechten. Tot hij verliefd wordt en uit de wijk vertrekt. Als het kersverse stel een kind verwacht, en hij tevergeefs naar zijn moeder terugkeert voor advies, beseft Malik dat hij, ongeacht zijn omstandigheden, de enige is die kan beslissen hoe hij zijn leven leidt.

Ik ben
Mirella Muroni, NL fictie, 2018, 16′
Op de terugweg van een hockeytraining krijgt studente Viola (Vi) een ongeluk met haar fiets. Na het ongeluk krabbelt ze overeind en gaat naar haar vriendje Kik voor hulp. Kik, die op dat moment aan het werk is als nachtportier, gedraagt zich vreemd. Maar dan begint het te regenen en de regen lijkt een geheim te herbergen. Vi stelt zichzelf de vraag: “Waar ben je?” En telkens als ze zichzelf antwoord wil geven op die vraag begint ze haar zin met: “Ik ben…” Ik ben is een filmgedicht, een ballade, die haar verhaal vertelt met rijm in beeld en voice-over. Het brengt het idee dat ook mensen die plotseling sterven de tijd krijgen om hun geliefden gedag te zeggen.

“Pepr biedt met deze collectie een fris geluid en een kennismaking met een diverse set stemmen.” ★★★★ de VolkskrantFilm zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.