Patrick and the Whale

Natuurdocumentaire over de uitzonderlijke band tussen een mens en een potvis

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Zijn hele leven heeft Patrick Dykstra gewijd aan de studie van walvissen. Hij volgt ze de wereld over, bestudeert ze en duikt met ze. Veel van deze imposante zeedieren is nog altijd een groot mysterie voor ons, maar Patrick brengt ons dichterbij dan ooit tevoren. Met prachtige onderwaterbeelden geeft Patrick and the Whale ons nieuwe waardering voor deze fantastische wezens.
 “Fantastische onderwaterbeelden”

★★★ de Volkskrant

 


 

In 2019 had Patrick een bijzondere ervaring: tijdens een van zijn duiken ontmoet hij de vrouwelijke potvis Dolores. Zij blijkt uitzonderlijk sociaal en nieuwsgierig: ze tast Patrick af met haar sonar en kopieert zelfs bewegingen die hij maakt. In deze film reist Patrick opnieuw naar Dominica om Dolores terug te vinden. Hij is ervan overtuigd dat zij de potvis is die ons meer inzicht kan geven in de geheimen van haar wereld. Met verbluffende beelden probeert Patrick meer te weten te komen over haar intelligentie en complexiteit. Gaandeweg leert hij steeds meer over Dolores en haar soort, maar misschien nog wel meer over zichzelf.

Patrick and the Whale volgt Patricks reis en duikt in de psychologie van een man die alles heeft opgeofferd om iets te begrijpen van de grootste oceaanbewoners van onze planeet. Niemand minder dan Academy Award winnaar James Reed (My Octopus Teacher) en Academy Award nominee Alexander Nanau (Collective) zijn de executive producers van de film.
 


 

“Magnifieke onderwateropnamen” ★★★1/2 Cinemagazine

“Prachtige beelden vertellen weinig maar spreken boekdelen” ★★★ FilmTotaal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Docu’s op Picl

    Ontdek hier de nieuwste, mooiste, en meest indrukwekkendste documentaires

    Bekijk programma
  • Voor de hele familie

    Geniet van de mooiste familiefilms op Picl. Filmplezier voor het hele gezin!

    Bekijk programma