Passion simple

Sensuele Franse film over een affaire die langzaam verandert in een obsessie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

“Sinds maart vorig jaar heb ik niets anders gedaan dan wachten op een man… Tot hij me belde, tot hij naar me toe kwam.” Het zijn de woorden van alleenstaande moeder Hélène, die een vurige ‘amour fou’ beleeft met een Russische diplomaat (de beroemde Oekraïense balletdanser Sergei Polunin). Een erotisch en sensueel verhaal met nuance.
 “Intellectuelere – of Franse – variant op de Fifty Shades-reeks”

★★★ de Volkskrant

 


 

Universitair docent en alleenstaande Hélène verliest zich langzaam maar zeker in een verslavende affaire met een ongrijpbare Russische diplomaat. De relatie is puur op seks gericht en de man bepaalt wanneer de twee elkaar weer zien. Hunkerend naar aandacht, of zelfs maar naar een teken van leven van de Rus, belandt Hélène in het schemergebied tussen gekmakend verlangen en waanzin. Terwijl de ‘amour fou’ steeds irrationeler wordt, raakt Hélène volledig de controle over haar eigen leven kwijt.

Passion simple is een sensueel psychologisch drama met in de hoofdrol Laetitia Dosch (Jeune femme), naar de gelijknamige bestseller en autobiografische novelle van Annie Ernaux.
 


 

“Film die niet oordeelt over irrationele ‘amour fou’” ★★★ NRC

“Mede dankzij het subtiele spel van Dosch groeien die situaties […] uit tot een ontroerend portret, open voor interpretaties.” – de Filmkrant

“Sensitive French study of erotic obsession” ★★★ The Guardian

  • Still van de film Passion Simple

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.