Passages

Eerlijk, intiem en sexy driehoeksdrama met een magistrale Franz Rogowski

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Met films als Love is Strange en Little Men op zijn naam, heeft de iconische queer-filmmaker Ira Sachs een scherp oog voor menselijke relaties. Dat toont hij ook in het rauw-realistische Passages over een driehoeksverhouding tussen twee mannen en een vrouw. Met sterke acteerprestaties van Ben Whishaw, Adèle Exarchopoulos en vooral van Franz Rogowski, die heel overtuigend manipulatief én charismatisch weet te zijn.
 “Ongeremde blik op lust en romantiek”

★★★★ NRC

 


 

Wanneer de altijd nieuwsgierige filmmaker Tomas de jonge lerares Agathe ontmoet, stort hij zich halsoverkop in een gepassioneerde affaire. Ondanks zijn huwelijk met Martin is het samenzijn met een vrouw voor Tomas een nieuwe, opwindende ervaring die hij graag wil onderzoeken. Als Tomas’ begeerte lijkt om te slaan naar liefde, zet dat zijn relatie met Martin op het spel. Maar wanneer Martin zelf een nieuwe relatie begint, kan de zelfzuchtige Tomas niet anders dan zijn aandacht weer volledig op zijn man richten.

Passages is een verhaal over een chaotische driehoeksverhouding waarbij verlangen voorop staat, maar geluk net buiten bereik blijft. Regisseur Ira Sachs weet de complexiteit, tegenstrijdigheid en pijnlijkheid van liefde en begeerte in al zijn puurheid te vangen. Passages ging in première op Sundance Film Festival en de Berlinale.
 


 

“Een lust voor het oog” ★★★★ de Volkskrant

“Franz Rogowski, is geweldig als de rondfladderende Tomas” ★★★★ Trouw

“Pijnlijk eerlijk en verrassend liefdesdrama” ★★★★ VPRO Cinema

“Rauw-realistisch” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.