Onoda – 10 000 Nights in the Jungle

Spannende odyssee over een soldaat die 10.000 nachten een waanoorlog voert

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Howling, aangeboden door Ultrakort.

Japan, 1944. Vlak voor de Amerikaanse landing wordt de jonge inlichtingenofficier Hiroo Onoda naar het Filipijnse eilandje Lubang gestuurd. Zijn taak is om een guerrillaoorlog te voeren tot de Japanse troepen terugkeren.
 “Briljante studie naar de menselijke psychologie”

★★★★ de Volkskrant

 


 

De bevelen die hij meekrijgt, staan haaks op de officiële lijn: pleeg geen zelfmoord, houd de missie voor ogen en geef vooral nooit op. Voor het Keizerrijk is de oorlog dan bijna ten einde, maar de plichtsgetrouwe Onoda weigert te geloven dat zijn taak erop zit. Pas na 10.000 nachten in de Filipijnse jungle keert hij eindelijk terug naar Japan.

Onoda – 10 000 Nights in the Jungle is een duizelingwekkende odyssee over een jonge soldaat die voor zijn land ten strijde trekt, maar als gevolg zelf raakt uitgesloten. Het op waarheid gebaseerde drama opende dit jaar Un Certain Regard in Cannes en werd er vol lof ontvangen.
 


 

“Het kost geen enkele moeite om bijna drie uur in het bioscoopdonker door te brengen met de Japanse luitenant Hiroo Onoda.” ★★★★ NRC

“Laat zien wat er gebeurt als geloof in de eigen waarheid te lang onweersproken blijft” ★★★★ de Volkskrant

“Intrigerend, juist nu in een tijd van nieuwsbubbels en samenzweringstheorieën” ★★★ Trouw

“Natuurromantiek in bizar oorlogsverhaal” – de Filmkrant

 


 

Over Howling
Nadat het alfa mannetje het leven van een wolf uit zijn roedel heeft gered, sleept hij zich zwaargewond en eenzaam naar zijn laatste rustplaats.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.