One Life

Anthony Hopkins is ongelooflijk als oorlogsheld die honderden kinderen redde

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Het lijkt zo onwaarschijnlijk, maar toch is het echt gebeurd: Sir Nicholas Winton redde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd kinderen van de nazi’s. Met een prachtige vertolking van Anthony Hopkins en terugblikken in de vorm van een knap kostuumdrama is One Life een aangrijpend drama.
 “Ontroerend”

★★★ VPRO Cinema

 


 

Nicholas Winton voelt zich machteloos wanneer hij hoort over de joodse vervolging op het vasteland van Europa. Dus beramen hij en zijn vrienden een plan om kinderen te redden door ze naar het Verenigd Koninkrijk te halen. Daar werden ze veelal geadopteerd door Britse gezinnen en ontsnapten ze aan de verschrikkingen van de concentratiekampen. Toch blijft er iets aan hem knagen, want hij heeft steeds het gevoel dat hij niet genoeg voor de kinderen kon doen. Vijftig jaar later wordt hij uitgenodigd in het tv-programma ‘That’s Life!’ en daar gebeurt iets waardoor hij eindelijk het schuldgevoel van zich af weet te schudden en zijn acties ziet als wat ze echt zijn: een heldendaad.

One Life is prachtig vertolkt door Anthony Hopkins (The Two Popes, The Father, The Silence of the Lambs), Helena Bonham Carter (The Crown, de Harry Potter-films, Sweeney Todd), Johnny Flynn (Emma, Beast) en Sir Jonathan Pryce (The Two Popes, The Wife).
 


 

“Laat treffend zien wat voor bureaucratische megaklus het was die van Winton een oorlogsheld maakte” ★★★ VPRO Cinema

“Hopkins is op zijn best tijdens het sentimentele slot” ★★★ de Volkskrant

“Hopkins weet het gekwelde gemoed van de Londense mensenredder emotievol gestalte te geven” ★★★ InDeBioscooop

“Het production design in met name het ‘moderne’ hoofdstuk is verrukkelijk” – de Filmkrant

“A quietly affecting drama” ★★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.