Not Knowing

Een rauw, menselijk en aangrijpend verhaal over je weg vinden in een onzekere wereld

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Tiener Umut wordt op de proef gesteld: zijn ouders weten niet of ze elkaar nog liefhebben, Umut weet niet of hij in zijn waterpoloteam mag blijven en wanneer er geruchten rondgaan dat hij op mannen valt, wordt Umut het mikpunt van spot. Terwijl hij zich door deze wereld van onzekerheid moet navigeren, probeert hij vooral zichzelf niet te verliezen.

De Turkse Umut is een zachtaardige en rustige middelbare scholier die zijn leven probeert te leven in een ingewikkelde wereld: hij wordt gepest in zijn waterpoloteam en zijn ouders, Selma en Sinan, verkeren na een jarenlang huwelijk in een permanente staat van frustratie. Wanneer er een gerucht de ronde doet over zijn geaardheid, weigert Umut commentaar te geven, omdat hij vindt dat hij daarover geen verklaring hoeft af te leggen aan de rest van de wereld. Terwijl Selma en Sinan hun relatie proberen te redden, loopt de situatie uit de hand en verdwijnt Umut.

“In het tragische Turkse drama Not Knowing blijven antwoorden uit. Zo maakt regisseur Leyla Yilmaz haar punt over homofobie in de samenleving.” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.