Nobody Knows

Prachtig subtiel en ingetogen drama waarin vier kinderen het alleen moeten redden

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Vier kinderen leiden samen met hun moeder een rustig leventje in een kleine flat in Tokyo. Ze hebben elk een andere vader en zijn nooit naar school geweest. De eigenaar van de flat weet zelfs niet van het bestaan van drie van hen. Maar dan verdwijnt hun moeder.
 “Eén van de mooiste films van de laatste jaren”

de Volkskrant

 


 

Ze laat wat geld achter en een briefje voor het oudste kind waarin ze vraagt om voor zijn broers en zussen te zorgen. Het leven van de kinderen krijgt een nieuwe wending. Aanvankelijk slagen de kinderen erin om met eigen regels in hun wereldje te overleven. Maar wanneer ze geconfronteerd worden met de buitenwereld, komt een einde aan deze fragiele evenwichtsoefening.

Nobody Knows is gebaseerd op ware gebeurtenissen in Tokio in 1988, maar de details van het verhaal zijn fictief. De sterke band tussen de vier kinderen, het verlangen naar hun moeder en de uitzichtloze situatie maken van Nobody Knows een even intieme als schrijnende film. Voor zijn rol als de oudste zoon Akira werd de dertienjarige Yûya Yagira in Cannes bekroond als beste acteur.
 


 

“Hartverscheurend maar ingetogen drama dat nergens vervalt in melodrama of sentimentaliteit” ★★★★★ VPRO Cinema

“Uiterst subtiele en evenwichtige film, bijna perfect” – NRC

“Een aangrijpende hommage aan de veerkracht van kinderen” – Het Parool

“Deze film doet uitzien naar het volgende werk van Kore-eda’s hand” ★★★★ Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.