Ninjababy

Grappige Noorse komedie over de 23-jarige Rakel die ongepland zwanger blijkt te zijn

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De 23-jarige Rakel geniet van haar onbezorgde leven. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft hele andere plannen dan moeder worden. Het is dan ook een grote shock als ze ontdekt dat ze al meer dan 6 maanden zwanger is. 
 “Een erg geestige komedie”

★★★★ NRC

 


 

Het kind blijkt van een oude scharrel te zijn, terwijl ze nu net begint te daten met de judoleraar. Aangezien abortus geen optie meer is, moet Rakel gaan kiezen tussen haar oude vertrouwde leventje en de door haar omgedoopte Ninjababy, die haar steeds meer begint te kwellen wanneer hij in haar verbeelding tot leven komt.

Ninjababy is een grappig en ongepolijst Noors drama van regisseur Yngvild Sve Flikke en is gebaseerd op de graphic novel Fallteknik (Valtechniek) van Inga H. Saetre, die voor de film animaties maakte waardoor Ninjababy een komisch bijpersonage wordt. De film mocht al meerdere prijzen in ontvangst nemen, waaronder die voor Beste Europese Komedie tijdens de European Film Awards, en was afgelopen jaar o.a. de openingsfilm van festival Film by the Sea.
 


 

“Een aangrijpend en geslaagd drama” ★★★★ de Volkskrant

“Komische, vuilbekkende publiekslieveling” ★★★ VPRO Cinema

“Grappig, rauw en teder” – Het Parool

“Hilarische situatieschetsen en humoristische dialogen” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.