Night of the Kings

Energiek drama waarin verhalen vertellen een zaak is van leven of dood

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Als een verlegen jongen aankomt in de La Maca-gevangenis in Ivoorkust, waar de gevangenen het voor het zeggen hebben, wijst de Baas hem aan als de nieuwe ‘Roman’: verhalenverteller. Al snel komt hij erachter dat het een zaak van leven en dood is.
 “Fris, dynamisch, spannend en gloedvol!”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

In La Maca, een gevangenis diep in het Ivoriaanse woud, is het traditie dat de nieuweling bij de eerste maansverduistering een nacht lang de andere gevangenen vermaakt met een verhaal. Wanneer ze niet tot zonsopgang aan zijn lippen hangen, moet hij het bekopen met de dood. Nerveus begint de jongen aan het verhaal van de legendarische bandiet Zama King.

Met zijn achtergrond in radio- en hoorspelen weet de Ivoriaanse filmmaker Philippe Lacôte (Run) als geen ander hoe hij een verhaal goed kan vertellen. In zijn tweede speelfilm Night of the Kings speelt hij op originele manieren met vertelkunst en creëert hij een spannend samenspel tussen verteller en luisteraars dat dans, gevecht, zang, poëzie en proza combineert.

Night of the Kings werd bekroond op vele internationale festivals, was de Ivoriaanse inzending voor de Oscars 2021, en won in Nederland zowel de Youth Jury Award op IFFR als de Camera Justitia Award op het Movies That Matter Festival.
 


 

“Bijzonder origineel uitgewerkte film over de helende en wellicht zelfs levensreddende kracht van verhalen” ★★★★ de Volkskrant

“Een enerverend bonte, kleurrijke film” ★★★★ Trouw

“Meer nog dan de vertelling trekt het gekrioel in de overbevolkte gevangenis de aandacht, met z’n geheimzinnige gangetjes, duistere achterkamertjes en open ruimte die fungeert als shakespeareaans theater.” ★★★ NRC

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.