Night of the Kings

Ongekend en energiek drama uit Ivoorkust over het leven in een gigantische gevangenis

Binnenkort op Picl

Als een verlegen jongen aankomt in de La Maca-gevangenis in Ivoorkust, waar de gevangenen het voor het zeggen hebben, wijst de Baas hem aan als de nieuwe ‘Roman’: verhalenverteller. Al snel komt hij erachter dat het een zaak van leven en dood is.

In La Maca, een gevangenis diep in het Ivoriaanse woud, is het traditie dat de nieuweling bij de eerste maansverduistering een nacht lang de andere gevangenen vermaakt met een verhaal. Wanneer ze niet tot zonsopgang aan zijn lippen hangen, moet hij het bekopen met de dood. Nerveus begint de jongen aan het verhaal van de legendarische bandiet Zama King.

De Ivoriaanse filmmaker Philippe Lacôte (Run) in met zijn achtergrond in radio- en hoorspelen meer dan geoefend in het goed vertellen van een verhaal. In zijn tweede speelfilm Night of the Kings speelt hij op originele manieren met vertelkunst en creëert hij een spannend samenspel tussen verteller en luisteraars dat dans, gevecht, zang, poëzie en proza combineert.

Night of the Kings werd bekroond op vele internationale festivals, was de Ivoriaanse inzending voor de Oscars 2021, en won in Nederland zowel de Youth Jury Award op IFFR als de Camera Justitia Award op het Movies That Matter Festival.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.