Narcosis

Verbluffende Nederlandse Oscarinzending over verlies en het durven verwerken

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Winnaar van drie Gouden Kalveren.
 “Geslaagd en aangrijpend”

★★★★ de Volkskrant

 


 

De gelukkig getrouwde Merel en John leven met hun twee kinderen in een idyllisch oud huis in het midden van het bos. Maar alles verandert wanneer John na een tragisch duikongeluk niet meer thuiskomt. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin langzaam maar zeker hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

Narcosis is het speelfilmdebuut van Martijn de Jong, die het scenario samen met zijn partner Laura van Dijk schreef. De film won drie Gouden Kalveren – Beste Hoofdrol in een speelfilm, Beste Costume Design en Beste Camera – en is geselecteerd als Nederlandse Oscarinzending.
 


 

“Maakt mooi invoelbaar hoe na een groot verlies alledaagse dingen soms bevreemden” ★★★★ NRC

“Intelligent rouwdrama ontroert vooral vanwege het fantastische, naturelle spel van de acteurs” ★★★★ VPRO Cinema

“Knap is hoe de twee kinderen het drama dragen” ★★★ Trouw

“Een ode aan de liefde en een document van rouw – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.