My Salinger Year

In de jaren 90 in New York begint Joanna haar droombaan bij een literair agentschap

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

New York, de jaren 90. Na haar afstuderen droomt Joanna ervan schrijfster te worden. Ze vindt een baan als assistent van Margaret, een onverstoorbare en ouderwetse literair agent, met J.D. Salinger als een van haar beroemdste cliënten.
 “Voert de kijker overtuigend terug naar de jaren negentig”

★★★ de Volkskrant

 


 

Joanna leeft ondertussen in twee tegengestelde werelden. Want begeeft ze zich overdag in de wereld van glamour in het statige kantoor vol ouderwetse dictafoons, typemachines en lunches waar drie martini’s de norm zijn, is het ’s avonds armoe troef in het huis waar ze woont mét haar socialistische vriend, maar zónder gootsteen.

Joanna’s werk bestaat grotendeels uit het verwerken van de vele fanbrieven voor Salinger. Maar hoe meer ze de soms hartverscheurende post van over de hele wereld leest, hoe meer het haar tegenstaat de onpersoonlijke standaardbrief waar het agentschap mee werkt als reactie te sturen. Stiekem begint ze de antwoordbrieven persoonlijker te maken, met grappige en ontroerende gevolgen. En terwijl Joanna hierbij de stem van de grote schrijver Salinger gebruikt, ontdekt ze die van haarzelf.
 


 

“Filmmaker Falardeau bouwt een fijne sfeer met Sigourney Weaver als de kettingrokende, uitgebreid lunchende baas” ★★★ Trouw

“Nostalgische, loom-melancholische brievenfilm” ★★★ NRC

“Innemend spel van Qualley en wervelend bitsige rol van Weaver” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.