Mutiny in Heaven: The Birthday Party

De tumultueuze opkomst en val van de allereerste band van Nick Cave

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Betreed het unieke universum van ‘The Birthday Party’, de eerste band van Nick Cave. Zowel berucht als geliefd – en door sommigen zelfs gezien als de beste liveband ooit – markeerde deze postpunkgroep het begin van Cave’s legendarische carrière. Verken met rauwe zwart-witbeelden en een enorme hoeveelheid liveopnamen het verhaal van The Birthday Party.
 “A scuzzy time capsule'”

★★★★ The Guardian

 


 

Nick Cave is door de jaren heen gerijpt als een goede wijn, waardoor zijn iconische status als ongeëvenaarde artiest en songwriter enorm is. In Mutiny In Heaven: The Birthday Party bieden Nick en zijn eerste band een ongefilterde verkenning van de invloedrijke postpunkgroep die hem naar het wereldtoneel katapulteerde. De film, exclusief verteld door de oorspronkelijke bandleden, duikt diep in de psyche van de band en beschrijft hoe Nick Cave en zijn schoolvrienden het publiek opschrikten met hun confronterende optredens, oergeschreeuw, gothic horror en anarchistische levensstijl. Met nooit eerder vertoonde persoonlijke beelden van bandleden, dynamische animaties en adembenemende concertfragmenten, biedt de film een zweterige, opwindende blik vanaf de eerste rij bij een van de meest legendarische live-acts.

Na de stop van The Birthday Party ging Nick Cave verder met de uiteindelijk veel bekendere band ‘Nick Cave and The Bad Seeds’. Een van de eerste fans van de band was Wim Wenders. In 1987 gebruikte hij zelfs twee nummers van Nick Cave’s repertoire in zijn bekende film Der Himmel über Berlin. Daarnaast klinkt ‘Red Right Hand’ je vast bekend in de oren als je de serie Peaky Blinders hebt gekeken. Dit is namelijk de titelsong van deze hitserie.

Meer docu’s zien? Bekijk onze selectie documentaires.

 


 

“Vooral de muziek imponeert” ★★★ de Volkskrant

“De gruizige vormgeving levert een stijlvaste film op” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.