Metaal en melancholie

Stap in de taxi en rij door de straten van Lima in deze roadmovie over de gewone mens

Deze film is niet meer beschikbaar

In de Peruaanse hoofdstad Lima, die maar liefst zeven miljoen inwoners telt, stapt Heddy Honigmann in de taxi bij chauffeurs die zo proberen een centje bij te verdienen. Doortastend maar altijd oprecht portretteert Honigmann de chauffeurs en hun situatie.

Bijna twintig jaar na haar vertrek keert Honigmann voor het eerst terug naar haar geboorteplaats Lima om er deze roadmovie te maken. In Peru raakt de economie steeds verder in het slop. Leden van de midden­klassen kunnen met hun karige salarissen nauwelijks het hoofd boven water houden. In de hoop op een betere toekomst proberen veel Peru­anen een centje bij te verdi­enen als taxi­chauf­feur. Een baantje waar­voor, gezien de moor­dende concur­rentie, een flink portie vechtlust is vereist.

Vrijwel geheel vanuit de taxi gefilmd, portretteert Metaal en melan­cholie een aantal van deze taxi­chauf­feurs. De film voert de kijker door de straten van Lima en geeft via de chauf­feurs een beeld van de vele inge­nieuze manieren om te over­leven, van passie en levenslust.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.