Melk

Ingetogen drama over het rouwproces na het verlies van een doodgeboren baby

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Robin en Jonas verliezen hun baby tijdens de zwangerschap, maar Robins lichaam begint melk te produceren. Terwijl ze beiden geen uitdrukking kunnen geven aan hun verdriet, blijft Robin doorgaan met kolven. In Melk laat debuterend regisseur Stefanie Kolk de subtiele nuances van verlies zien. Dit doet ze door zwaarmoedigheid te vermijden en de focus te leggen op rouw in zijn meest natuurlijke vorm: in stilte.
 “Diep ontroerend”

★★★★ de Volkskrant

 


 

In een poging om iets positiefs uit deze tragedie te halen, besluit Robin de melk te bewaren om te doneren aan baby’s die het nodig hebben. Maar tot haar grote frustratie verbieden de autoriteiten dat. Toch blijft ze doorgaan met kolven, en naarmate de tijd vordert, vult de koelkast zich met tientallen flesjes. Wat begon als een voorzichtige nieuwsgierigheid, groeit uit tot een haast obsessieve vastberadenheid om haar melk te doneren.

Melk overtuigt zonder dramatische muziek of zware dialogen; het is doordrenkt van stilte, wat het des te indrukwekkender maakt. Actrice Frieda Barnhard (Bijt, Kiddo) overtuigt door de zeer ingetogen wijze waarop ze gestalte geeft aan Robin en haar verdriet. De film werd vorig jaar voor het filmfestival van Venetië geselecteerd.
 


 

“Reusachtige empathie” ★★★★ NRC

“Wonderlijk, particulier proces van rouw” ★★★ Trouw

★★★ VPRO Cinema

“Persoonlijker en rauwer dan ‘Melk’ wordt het niet” ★★★★ Cinemagazine

“Dringt door dankzij ingetogen spel” ★★★ FilmTotaal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Nederlandse films

    Hier vind je een overzicht van de Nederlandse films die nu op Picl te zien zijn

    Bekijk programma