Maternal

Ontwapenende, ontroerende en soms ook grappige weergave van het moederschap

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Binnen de muren van een ‘Hogar’ in Buenos Aires – een Italiaans religieus opvanghuis voor jonge alleenstaande moeders – volgen we drie vrouwen: Italiaanse zuster Paola, tienermoeder Luciana en de zwangere Fatima. Alle drie worstelen ze op hun eigen manier met het moederschap.
 “Trefzeker debuut”

★★★★ NRC

 


 

De witte habijten van de nonnen contrasteren met de felle kleuren en korte rokjes van de tienermoeders. De nonnen zijn stil en spreken alleen om te bidden. De jonge vrouwen schreeuwen luid en hebben regelmatig ruzie. Vaak versmelten hun stemmen met het gehuil van hun baby’s. Terwijl het moederschap voor de nonnen voor reproductieve heiligheid staat, is het voor de jonge vrouwen die ze opvangen slechts een pragmatische handleiding om te overleven. De nonnen kunnen de realiteit van de jonge vrouwen op het gebied van seks, geboorte en opvoeding niet begrijpen. Door dit onbegrip ontstaat er een strijd om de kinderen.

Maternal speelt met religieuze symboliek en met thema’s als verleiding en vrijheid zonder een hard oordeel te vellen. Het is een genuanceerde weergave van het moederschap dat ontwapenend, ontroerend en charmant grappig is.
 


 

“Met haar spelregie bewijst Delpero dat ze voor filmdrama over talent beschikt.” ★★★ de Volkskrant

★★★ Trouw

“Een van die zeldzame films die je doet vergeten dat je ernaar zit te kijken” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.