Mass

Psychologisch geraffineerd drama over de nasleep van een high school shooting

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In een kleine, helder verlichte kamer onder een kerk ontmoeten twee echtparen elkaar. Hun levens zijn verbonden door een grote tragedie: ze verloren elk een zoon bij een schietpartij op een middelbare school.
 “Weergaloos spel”

★★★★★ VPRO Cinema

 


 

Nu zitten de ouders van het slachtoffer tegenover de ouders van de dader en proberen ze de antwoorden te vinden die ze zoeken. Wat bracht de jongen tot zijn daad? Kunnen ze elkaar werkelijk begrijpen en is vergiffenis mogelijk? Ze hebben zich allemaal goed op dit gesprek voorbereid en proberen beleefd en kalm te blijven, maar hun inlevingsvermogen wordt tot het uiterste op de proef gesteld.

Fran Kranz bouwt zijn beklemmende regiedebuut in een rustig tempo op naar een intens drama over de verschillende manieren waarop we omgaan met rouw en verlies. Mass ging in wereldpremière op Sundance en was ook te zien op het Leiden International Film Festival en het Movies that Matter filmfestival. Hoofdrolspeler Ann Dowd kun je kennen als Aunt Lydia uit de populaire serie The Handmaid’s Tale.
 


 

“Fran Kranz slaagt op zoveel vlakken” ★★★★ de Volkskrant

“Hartverscheurend” ★★★★ Trouw

“Intens en krachtig geacteerd” ★★★ NRC

“Zo’n film die je door woorden en voortreffelijk acteerwerk binnen enkele minuten vastpakt en vervolgens geen seconde meer loslaat” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.