Mamma Roma

Italiaans drama met een sublieme blik op het leven aan de rafelrand van de maatschappij

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Italië, 1962. Een prostituee denkt uit het rosse leven te kunnen ontsnappen, wanneer haar pooier Carmine gaat trouwen. Ze wordt marktkoopvrouw en ritselt een baantje voor haar eenzelvige zeventienjarige zoon Ettore.
 “Wat een geluk om Anna Magnani opnieuw aan het werk te zien”

★★★★★ Trouw

 


 

Haar droom om een respectabel leven te leiden wordt al snel de grond in geboord, want haar oogappel blijkt een dwarse puber: Ettore wil niet werken of studeren, gaat met de verkeerde vriendjes om en bovendien wordt hij verliefd op een jonge prostituee. Mamma Roma is een relaas over schijngeluk en noodlot, een pessimistisch levenslied vol larmoyante uithalen.

Deze 4K-restauratie maakt de magistrale rol van Anna Magnani grootser en realistischer dan de werkelijkheid van een simpel Romeins leven. Regisseur Pier Paolo Pasolini, ook bekend onder zijn initialen PPP, kreeg voor het eerst bekendheid met zijn opmerkelijke film Il Vangelo secondo Matteo (Het evangelie volgens Matteüs). Zijn omstreden Salò o le 120 giornate di Sodoma werd in diverse landen verboden. Mamma Roma is ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van Pasolini gerestaureerd en opnieuw in de bioscoop uitgebracht.
 


 

“De film is in prachtig zwart wit geschoten en het camerawerk is subliem.” ★★★★ Cinemagazine

“Geweldig spel van Anna Magnani” ★★★★ InDeBioscoop

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.