Mama Bears

Verenigd op Facebookgroepen strijden dappere moeders voor hun queer kinderen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Let op: deze film is alleen Engels ondertiteld.

Doorheen de Verenigde Staten vinden moeders elkaar via Facebookgroepen in de onvoorwaardelijke liefde voor hun queer kinderen. Ze zijn bereid alles en iedereen te trotseren om de wereld voor hun kinderen veilig te maken. Daarvoor moeten ze vaak breken met hun religieuze, conservatieve achtergrond.

Ze noemen zichzelf ‘mama bears’ omdat hun liefde als een warme knuffel is, maar ze ook meedogenloos kunnen vechten om hun welpjes te beschermen. Al verliezen ze hun beste vrienden of het contact met ouders, de mama bears vinden een nieuwe familie via Facebook. Daar delen ze ervaringen en ontmoeten ze mensen in dezelfde situatie die hun aansterken in hun activisme. We volgen Sarah Cunningham en Kimberly Shappley, twee moeders die een belangrijke stem geworden zijn in de strijd tegen homo- en transfobie. En we volgen Tami Terrell Morris, een jonge Afro-Amerikaanse vrouw die moeite heeft uit de kast te komen en troost vindt bij de mama bears.

Mama Bears heeft al een succesvolle rit langs verschillende festivals achter de rug, waaronder Movies That Matter, SXSW en Outfest.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.