Madres Paralelas

Spaanse maestro Almodóvar is terug met een aangrijpend melodrama met Penélope Cruz

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Twee vrouwen, Janis en Ana, bevallen bij toeval tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Maar allebei willen ze het kind houden.
 “Toont de regisseur in topvorm”

★★★★ NRC

 


 

Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.

Met Madres Paralelas komt de Spaanse meester Pedro Almodóvar opnieuw met een fascinerende blik op moeders en moederschap. Na het grote succes van het autobiografische Dolor y Gloria maakt Almodóvar vrouwen weer het middelpunt van zijn werk. De film was de openingsfilm op het Filmfestival van Venetië waar Penélope Cruz werd onderscheiden als Beste Actrice. Ook ontving Madres Paralelas twee Oscarnominaties: voor Beste Actrice (Penélope Cruz) en voor Beste Originele Muziek.
 


 

“Een meeslepend, heerlijk onverbloemd melodrama” ★★★★ de Volkskrant

“Dit is Almodóvar pur sang” ★★★★ Trouw

“Aangrijpend melodrama” ★★★★ VPRO Cinema

“Een ontroerend geheel” ★★★★ AD

“Hoe de rasregisseur een oeroud melodramatisch gegeven nieuw leven inblaast is prachtig en hartverscheurend om te zien.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2022

    Blik terug op het afgelopen jaar met de beste films en documentaires

    Bekijk programma