Madre

Vervolg op Rodrigo Sorogoyens (regisseur van Las bestias) Oscargenomineerde kortfilm

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De Spaanse filmmaker Rodrigo Sorogoyen (Las bestias, El Reino, Que dios nos perdone) ontving veel lof en een Oscarnominatie voor zijn korte film Madre uit 2017. In één take van 15 minuten belt een moeder met haar 6-jarig zoontje, dat helemaal alleen op het strand is achtergelaten. En dan wordt de verbinding verbroken. Met deze film laat Sorogoyen zien hoe het dan verder gaat.
 “Gelaagd, onvoorspelbaar en enerverend”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse Atlantische kust, vlakbij de grens met Spanje. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Ze kijkt eindelijk weer vooruit. Tot ze op een dag de Franse tiener Jean tegenkomt, die haar sterk doet denken aan haar zoon.

Madre is een nagelbijtend psychologisch drama. Met een glansrol voor de Spaanse actrice Marta Nieto die de complexe innerlijke strijd van Elena op aangrijpende wijze neerzet en de kijker regelmatig van spanning de adem laat inhouden. Ook overtuigt Jules Portier als de jonge Jean, met de zo kenmerkende tegenstrijdige tieneremoties.
 


 

“Meeslepend relaas over ouderschap, verlies en de troebele natuur van menselijke relaties” ★★★★ de Volkskrant

“Beeldig drama” ★★★ Trouw

“Beeldschoon gefilmd én ijzersterk geacteerd” ★★★1/2 Cinemagazine

“Onvoorspelbaar en meeslepend” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.