L’ultima notte di Amore

In nachtelijk Milaan loopt de laatste dienst van een politieagent compleet uit de hand

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Italiaan Andrea di Stefano kan het allebei: acteren én regisseren. Met zijn unieke voeling voor het crime genre regisseerde hij al enkele succesvolle indie thrillers in de VS. Voor L’ultima notte di Amore keerde hij voor het eerst terug naar zijn thuisland. Het leverde een spannende politiethriller op met een uitmuntende acteerprestatie van Pierfrancesco Favino.
 “Uitstekende Italiaanse politiefilm over de lokroep van het geld”

★★★★ Trouw

 


 

Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech; na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavond zijn laatste dienst. In zijn lange carrière, zo schrijft hij, heeft hij gelukkig nooit zijn dienstwapen hoeven gebruiken en wist hij altijd uit de problemen te blijven. Maar wat hij niet weet, is dat deze nacht de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden. Alles waar hij om geeft, staat op het spel: zijn rol als trouwe dienaar van de staat, zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Viviana, zijn onafscheidelijke vriendschap met zijn maatje en collega Dino, en zelfs zijn eigen leven. In deze laatste nacht als agent komt alles samen en zal Amores leven voorgoed veranderen.

Regisseur Andrea Di Stefano presenteert met L’ultima notte di Amore zijn allereerste Italiaanse film. Di Stefano, die eerder al The Informer (2019) en Escobar: Paradise Lost (2014) regisseerde en als acteur speelde in Life of Pi (2012) en Eat Pray Love (2010) zet met zijn nieuwe film een spannende politiethriller neer. Met in de hoofdrol de bekende Italiaanse en award winnende acteur Pierfrancesco Favino (Nostalgia, Gli anni più belli).
 


 

“Stijlvol portret” ★★★ de Volkskrant

“De acteurs zijn uitstekend” ★★★ NRC

“Met een mooi ambivalent slot” ★★★ VPRO Cinema

“Krachtige, groezelige Italiaanse thriller waarin het drama niet uit het oog verloren wordt” ★★★★ FilmTotaal

“Favino vertolkt op een charmante en uiterst geloofwaardige wijze de hoofdrol” ★★★1/2 Cinemagazine

“Onderscheidt zich van de doorsnee-politiethriller” ★★★ InDeBioscoop

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.