Luka

Fantasierijke tour-de-force van Jessica Woodworth over een dystopische wereld

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Met een ruige zwart-wit lens zet Jessica Woodworth (King of the Belgians, The Barefoot Emperor) een dystopische en sprookjesachtige wereld neer. Er woedt een oorlog tegen de uitroeiing van de mens en een jonge soldaat (Jonas Smulders) moet zichzelf bewijzen.“Intrigerend, fraai geschoten”

★★★★ VPRO Cinema

 


In het legendarische Fort Kairos, waar heldhaftige krijgers de overblijfselen van de beschaving verdedigen, komt Luka vol hoop aan. Hij is een uitstekende sluipschutter en hoopt met zijn expertise op een hoge positie. Maar daar denkt de leiding anders over, die hem een plek in de onderhoudsploeg toewijst. Luka moet eerst leren zich te houden aan de strikte regels van Kairos: gehoorzaamheid-uithoudingsvermogen-opoffering. Terwijl hij in rang opklimt, vindt Luka kracht en vreugde in zijn vriendschap met Konstantin, een raadselachtige radaringenieur, en Geronimo, een luchthartige soldaat.

Geïnspireerd op Dino Buzatti’s geroemde boek ‘De Woestijn van de Tartaren’, schept Jessica Woodworth met Luka een wereld in dreigend zwart-wit met onheilspellend sound design. Met in de hoofdrol Jonas Smulders (Paradise Drifters, Niemand in de stad, De Oost).


 

“Voortreffelijke zwart-witcamerawerk” ★★★ de Volkskrant

“Verlicht de spanning met onderhuidse humor en een magisch-realistische toets” ★★★★ De Morgen

“Een volstrek unieke beeldvertelling” – de Filmkrant

  • Still van de film Luka

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.