Los Delincuentes

Slim geconstrueerde, Argentijnse film over een bankoverval en het najagen van vrijheid

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

In deze Argentijnse film zit weliswaar een bankoveral, een heistfilm kun je Los Delincuentes niet echt noemen. Of beter gezegd: niet alleen maar. Want hij is tegelijkertijd ook een lichtvoetig liefdesdrama, een zwartgeestige misdaadkomedie én een filosofisch gedachte-experiment. Wat begint met een bankmedewerker en een bizar plan, verandert langzaam in een meanderende zoektocht naar de betekenis van vrijheid.
 “Gaat langzaam onder je huid zitten”

★★★★ NRC

 


 

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven. Hij wil precies genoeg geld van de bank roven om hun pensioen te financieren. Hij zal zijn daad bekennen, om vervolgens nooit meer te hoeven werken – liever 3,5 jaar de gevangenis in dan nog 25 jaar achter het loket. Román, die het geld moet verbergen, stemt uiteindelijk in met dit bizarre voorstel. Het plan lijkt te lukken, totdat een onderzoek op werk ook Román verdacht maakt. Hij besluit de buit te verplaatsen naar het platteland waar hij, ver weg van de ontberingen van het stadsleven, een mysterieuze vrouw ontmoet die zijn leven voorgoed verandert.

Met Los Delincuentes onderzoekt regisseur Rodrigo Moreno wat er gebeurt als de werk-privébalans wordt verstoord en vervangen door iets radicaal nieuws, los van de materialistische werkelijkheid. Het originele verhaal en de prachtige natuurbeelden leverden Los Delincuentes na de première in Cannes meerdere prijzen op, waaronder de Grand Prix voor Beste Film op het Film Fest Gent.
 


 

“Intrigerende zoektocht” ★★★★ de Volkskrant

“Kabbelt voort als een riviertje in de vrije natuur” ★★★★ VPRO Cinema

“Een niet te missen kleine parel” ★★★★ FilmTotaal

“Heerlijk onvoorspelbaar en af en toe prikkelend ongrijpbaar” ★★★★ Cinemagazine

“This could be a cult classic” ★★★★★ The Guardian

  • Still van de film Los Delincuentes

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.