Los Colonos

Genadeloze, prachtig geschoten western over de koloniale geschiedenis van Chili

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Met adembenemende beelden van de Chileense wildernis en een verkenning van het Zuid-Amerikaanse Wilde Westen wordt Los Colonos terecht beschouwd als een ‘klassieke western’. Maar deze film heeft ook een hedendaagse twist: hij sluit aan bij de groeiende trend van het heroverwegen van het koloniale verleden van Amerika, waarbij de genocide op de oorspronkelijke bewoners wordt erkend.
 “Rauwe en mooi gefilmde vertelling”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

In het zuidelijkste puntje van Chili is grootgrondbezitter Don José Menéndez (die overigens echt heeft bestaan) vastberaden om een weg aan te leggen, zodat hij zijn kudde schapen makkelijker richting de oceaan kan verplaatsen. Maar dit ‘lege’ land herbergt de inheemse bevolking, die zich tegen zijn plannen verzet. Drie meedogenloze huurlingen worden op expeditie gestuurd om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke bewoners de schapen niet meer opeten, zoals Don José beweert. Het drietal doorkruist het ruige Patagonië, klaar om elk obstakel uit de weg te ruimen.

Los Colonos is het debuut van de Chileense filmmaker Felipe Gálvez Haberle. Hij windt er geen doekjes om en laat precies datgene zien waarmee de koloniale geschiedenis van Chili wordt gekenmerkt: de onmenselijke wijze waarop met de oorspronkelijke bewoners werd omgegaan. Een genadeloos en bloedstollend verhaal, met in de hoofdrol het schitterende Chileense landschap. Bekroond op het filmfestival van Cannes.
 


 

“Fascinerend ruwe schets van historisch bloedvergieten” ★★★★ Trouw

“Bewaart een troef voor het slotstuk” ★★★ de Volkskrant

“Een juweeltje” – NRC

Los Colonos is kou die traag in de botten trekt” ★★★★1/2 FilmTotaal

“Weet een constante onderhuidse spanning knap neer te zetten” ★★★1/2 Cinemagazine

“Sterk als verbeelding van een historisch moment” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Spaanse films

    Hier vind je een overzicht van de Spaanse films die nu op Picl te zien zijn. ¡Disfruta la película!

    Bekijk programma