L’Origine du Mal

Wie liegt er in deze Franse film vol bedrog, verraad en verrassende wendingen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In deze lichtvoetige zoektocht naar de oorsprong van het kwaad volgen we een familie waarin iedereen uit is op de rijkdom (en misschien een beetje de liefde) van de steenrijke patriarch. Een familiedrama en moordmysterie ineen, met invloeden van Agatha Christie en Hitchcock. Een overdonderend verhaal waarin niets is wat het lijkt.
 “Ironisch misdaaddrama”

★★★ NRC

 


 

De vijfenveertigjarige Stéphane werkt in een conservenfabriek en heeft niet veel geld te besteden, maar bevindt zich plotseling in de wereld van de ultrarijken wanneer ze contact zoekt met haar vervreemde vader, een miljardair. In het luxe familiehuis leert ze ook de andere vrouwen in zijn leven kennen en komen langzaamaan de duistere familiegeheimen aan het licht. Iedereen lijkt een dubbele agenda te hebben en Stéphane wordt niet met liefde omarmd door haar nieuwe familie. Maar is Stéphane eigenlijk wel wie ze zegt dat ze is?

L’Origine du Mal is een speelse thriller die je steeds op het verkeerde been zet. Met een fijne rol van de nieuwe Franse ster Laure Calamy, die je kunt kennen van haar rollen in Antoinette dans les Cévennes, Annie colère, Seules les bêtes en de serie Dix pour cent.
 


 

“Een vrolijke rit door de verdorvenheden van de mens” – Het Parool

“De over the top-sfeer is juist de charme van de film” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.