Look What You Made Me Do

Confronterende documentaire over vrouwen voor wie moord de enige uitweg is

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Inclusief nagesprek i.s.m. Movisie en Universiteit Leiden, over femicide en partnerdoding.

Drie vrouwen, getraumatiseerd door een man die hen mishandelde, kleineerde en dreigde te vermoorden, namen het heft in eigen handen. Zij deden waar 30.000 andere vrouwen per jaar niet de kans voor hadden: ontsnappen aan de dood door hun (ex)partners.
 “Dit is intuïtief filmmaken op z’n best”

★★★★ NRC

 


 

Op hard, maar bloedeerlijke wijze vertellen drie vrouwen hoe zij het lot omkeerden en hun mannen vermoordden uit zelfverdediging. Terwijl Laura vertelt over haar daad, klinkt de 112-melding op de achtergrond en horen we de moord op haar vriend. Rosalba braadt gehaktballetjes en vertelt hoe ze haar man verbrandde in een schuur op een Italiaanse akker. Rachel zwijgt in de nacht. Maar een vierde vrouw vertelt een ander verhaal. Omhuld in een rode waas, om haar privacy te beschermen, vertelt ze hoe haar gewelddadige man haar tot hetzelfde punt aan het drijven is. Laura, Rachel en Rosalba geven haar raad.

Look What You Made Me Do is een film over angst, woede, en een besluit. De ultieme wraakfilm: Laura, Rachel en Rosalba behoren niet tot de groep van 30.000 vrouwen die jaarlijks slachtoffer zijn van femicide – de moord op vrouwen omdat ze vrouw zijn. Look What You Made Me Do is genomineerd voor de award voor Beste Nederlandse Documentaire op IDFA.

Nagesprek
De film wordt aangeboden inclusief nagesprek over femicide en partnerdoding, in samenwerking met Movisie en Universiteit Leiden. Aan het gesprek nemen deel: Renée Römkens (emeritus-hoogleraar Universiteit van Amsterdam), Pauline Aarten (Fonds Slachtofferhulp/Universiteit Leiden) en Hilde Bakker (Expert Movisie).


 

“De documentaire hakt erin” ★★★★ de Volkskrant

“Een ontregelende film” – Trouw

 


Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.