Les Passagers de la Nuit

Liefdevol portret van Parijs in de jaren 80, met Charlotte Gainsbourg

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Parijs, de jaren 80. Na haar echtscheiding moet Elisabeth opnieuw haar weg in het leven vinden. En dat terwijl er in Frankrijk van alles begint te veranderen met de verkiezing van een nieuwe president.
 “Heerlijke film”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Als Elisabeth in de steek wordt gelaten door haar man blijft ze achter met haar twee tieners, Matthias en Judith. Ze vindt werk bij een nachtradioprogramma waar luisteraars hun levensverhaal doen. Daar ontmoet ze de rondzwervende Talulah. Al snel neemt ze de jonge, werkloze vrouw onder haar vleugels. Terwijl Talulah de warmte van een thuis ontdekt en Matthias voor het eerst verliefd wordt, herontdekt Elisabeth dat het leven haar wel degelijk iets te bieden heeft.

Les Passagers de la Nuit is een liefdevol portret van een vrouw die moet accepteren dat ze een toekomst heeft. Charlotte Gainsbourg (bekend van de Lars von Trier films) is op haar best als Elisabeth en krijgt gezelschap van onder andere Emmanuelle Béart. Regisseur Mikhäel Hers weet perfect de tijdsgeest te vangen door middel van archiefbeelden, herkenbare muziek en een vrouw die ontdekt dat ze onafhankelijk kan zijn.
 


 

“Een prachtige gevoelige film die zich op een natuurlijke manier ontvouwt” ★★★★ de Volkskrant

“Heerlijk wegdoezelen bij warm Frans gezin” ★★★★ NRC

“Vangt een omgewoeld leven in zachte beelden” – Het Parool

“Toont subtiel hoe mensen zichzelf in een veranderd bestaan opnieuw moeten leren definiëren” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.