Les Olympiades

Bitterzoete stadssymfonie over vriendschap, liefde en alles daartussenin

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In Les Olympiades, een wijk in het 13e arrondissement van Parijs, ontmoeten we drie jonge vrouwen en een man. Ze staan midden in het leven als vier vrienden, soms geliefden, maar vaak als allebei.
 “Wij kunnen niet anders doen dan de personages in ons hart sluiten”

★★★★★ NRC

 


 

Emilie leert Camille kennen als ze op zoek moet naar een nieuwe huisgenoot. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en er bloeit meer op dan vriendschap. Nora, een vriendin van Camille, heeft moeite heeft met intimiteit en voelt zich meer op haar gemak bij Amber Sweet, die ze online heeft leren kennen. De vier jongeren ontdekken samen wat moderne liefde is, waarin vriendschap en liefhebben dichter bij elkaar liggen dan ooit.

Les Olympiades is uit handen van  regisseur Jacques Audiard (De Rouille Et D’os, Un Prohete) en Céline Sciamma (Portrait de la Jeune Fille en Feu) schreef mee aan het scenario. De film werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes, waar de Franse producer en artiest Rone de prijs won voor Beste Soundtrack, en is gebaseerd op een aantal graphic stories van cartoonist en illustrator Adrian Tomine.
 


 

“Inclusief relatiedrama vol liefde en lust” ★★★★ VPRO Cinema

“Verbeelding van de liefde van nu” ★★★★ de Volkskrant

“Kroniek van moderne liefde” – Het Parool

“De personages zijn zo mooi uitgediept” ★★★★ FilmTotaal

“Een prettig lichtvoetige zedenschets” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.