Les enfants des autres

Virginie Efira schittert als liefdevolle stiefmoeder met sluimerende kinderwens

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Virginie Efira, de Belgisch-Franse actrice die je vast kent van Paul Verhoevens Benedetta en Elle, schittert hier als een vrouw met een onvervulde kinderwens terwijl de tijd door haar vingers lijkt te glippen. Rebecca Zlotowski brengt op aangrijpende wijze een ode aan de stiefouder, een perspectief dat zelden voorkomt in fictie.
 “Viert de female gaze”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Lerares Rachel tikt de veertig aan als ze smoorverliefd wordt op Ali, die ze tijdens een gitaarles leert kennen. Al snel raakt ze ook verknocht aan zijn vierjarige dochter Leila en krijgt ze te maken met de moeder van het meisje. In deze nieuwe situatie ervaart Rachel niet alleen moedergevoelens voor Leila en alle risico’s die het houden van andermans kinderen met zich mee brengen, maar begint ze ook haar eigen kinderwens te herontdekken.

Regisseur Rebecca Zlotowski (Un fille facil, Grand Central) baseerde zich deels op haar eigen ervaringen en onderzoekt met Les enfants des autres de vele verschillende vormen die ouderschap kunnen aannemen. De film werd geselecteerd voor de filmfestivals van Venetië en Toronto in 2022. Virginie Efira (ook bekend van Sibyl) is subliem als lerares Rachel.
 


 

“Breekbaar en toch liefdevolle sfeer” ★★★★ Trouw

“Diepzinnige en verrassend vreugdevolle film” ★★★★ NRC

“Biedt weerwoord aan stereotypering” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.