Les Cyclades

Laure Calamy reist naar een zomers Griekenland à la Mamma Mia

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Je kunt bijna niet om haar heen: de Franse actrice Laure Calamy domineert momenteel het Franse witte doek. Denk aan À plein temps, Annie Colère, L’origine du mal en Antoinette dans les Cévennes. Met Les Cyclades heeft ze weer een fijne rol te pakken, als de luidruchtige Magalie die met een oude schoolvriendin naar Griekenland afreist.
 “Zomerse Griekenlandvakantie-komedie”

★★★ de Volkskrant

 


 

Blandine is onlangs gescheiden en haar enige zoon Benji gaat het huis uit. Ze weet niet goed wat ze verder met haar leven moet. Maar dan duikt plots haar luidruchtige en onbevreesde schoolvriendin Magalie op. Spontaan besluit zij om Blandine te vergezellen op een trip waarvan ze als tieners al droomden: naar Amorgos, het prachtige Griekse eiland waar hun favoriete film Le Grand Bleu werd opgenomen. Eenmaal op hun bestemming blijkt dat Blandine en Magalie wel heel verschillende ideeën hebben over vakantie, de liefde en het leven.

Les Cyclades is een zomerse komedie over vriendschap, ouder worden en leren loslaten. Deze Franse feelgood van regisseur Marc Fitoussi toont de kracht van vrouwen die de vreugde van het leven herontdekken, op de achtergrond van pittoreske dorpjes en zonnige stranden.
 


 

“De prachtige setting brengt je in zomerse sferen” ★★★ Cinemagzine

“Komisch vriendinnendrama” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.