Les cinq diables

In de Franse Alpen zindert een mysterieus verhaal vol geur en geheimen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Aan de voet van de Franse Alpen wonen Joanne en Jimmy samen met hun dochter Vicky, een meisje met een heel bijzonder reukvermogen. Wanneer de zus van Jimmy plots terugkeert naar het dorp, worden mysterieuze geheimen blootgelegd. Een zinderend verhaal volgt, dat verschillende tijdlijnen en liefdes op ingenieuze manier met elkaar verweeft.
 “Mystiek, spannend en ontroerend intiem”

★★★★ Trouw

 


 

Vicky, een eigenzinnig meisje dat veel wordt gepest op school, heeft een magisch talent: ze heeft een buitengewoon reukvermogen en kan niet alleen elke geur die ze ruikt herkennen, maar ook reproduceren. Haar kamer staat vol glazen potjes waarin ze haar geurenverzameling bewaart. Het meest trots is ze op de potjes waarin ze, in het geheim, de geur van haar moeder Joanne heeft opgeslagen. Vicky is idolaat van Joanne, en vindt het lastig dat ze haar met anderen, zoals haar vader, moet delen. Dat wordt nog erger wanneer haar vaders zus Julia na jaren afwezigheid ineens opduikt. Julia zorgt voor veel wrijving in het dorp, maar Vicky begrijpt niet waarom. Tot ze ook voor Julia een geur creëert, één die zo sterk is dat hij Vicky meevoert naar magische herinneringen die licht werpen op de geheimen van haar dorp, haar gezin en haar eigen bestaan.

De hoofdrol wordt gespeeld door Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adèle, Sibyl, Mandibules) en de regie is in handen van Léa Mysius (Ava). Les cinq diables ging in première op het filmfestival van Cannes.
 


 

“De pas 33-jarige filmregisseur, die voor sfeer en gevoel boven plot kiest, is een opmerkelijk filmtalent.” ★★★★ de Volkskrant

“Filosofeert op elegante wijze over een leven dat er wel of niet was geweest als de dingen anders waren gelopen” ★★★ VPRO Cinema

 

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.