L’Envol

Dit magistraal gefilmd historisch sprookje neemt je mee naar een vervlogen tijdperk

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De Italiaanse regisseur Pietro Marcello staat bekend om zijn gebruik van analoge film, die zijn films een poëtische en magische sfeer geven. Ook in deze l’envol, die je meeneemt naar een authentiek Normandië dat de realiteit overstijgt.
 “Pure cinema, zoals je die helaas veel te weinig ziet”

★★★★ Trouw

 


 

Soldaat Raphaël wordt na zijn diensttijd in de Eerste Wereldoorlog thuis in Noord-Frankrijk verwelkomd door een drama en een geschenk. Zijn vrouw heeft de oorlog niet overleefd, maar ze is bevallen van zijn kind: de lieve Juliette. Gepassioneerd door zang en muziek, ontmoet het eenzame meisje op een zomer een tovenaar die belooft haar op een dag uit haar dorp zullen weghalen. Juliette zal nooit ophouden in de voorspelling te geloven.

Marcello inspireerde zich voor dit magisch realistisch coming-of-age verhaal losjes op de roman Scharlaken Zeilen van Russisch auteur Alexander Grin uit 1923. De sfeervolle 16mm shots combineren warmte en felle kleuren op magistrale wijze.
 


 

“Schilderachtige beelden” ★★★ de Volkskrant

“Solitair, arm, bruut – maar ook dromerig en magisch” ★★★ NRC

“Pietro Marcello vermengt landerig drama met oorlogstragiek, fictie met archiefbeelden en fel realisme met musical in het wonderlijke L’envol.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.