Le Sorelle Macaluso

Groei op met vijf Siciliaanse zussen in dit zonovergoten Italiaans familiedrama

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Vijf zussen wonen samen in een vervallen appartement in het Siciliaanse Palermo. Ze hebben het niet breed, maar kunnen rondkomen en zijn gelukkig. Wanneer ze een dagje eropuit gaan naar de kust, gebeurt er iets wat hun leven op z’n kop zet.
 “Voortreffelijk spel”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze leven van de witte duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Het is een klein, maar vast inkomen en de zussen redden zich prima. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

Le Sorelle Macaluso is een film van de Italiaanse regisseur en theatermaker Emma Dante. De film speelt zich af in haar thuisstad Palermo en Dante baseerde de film op een toneelstuk dat zij zelf schreef. Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en hoogbejaarde dames. De film ging vorig jaar in première tijdens het Filmfestival van Venetië en won er de Pasinetti Award voor Beste Film. De vijf actrices die de jonge zusjes spelen kregen de prijs voor Beste Actrice.
 


 

“Mooi, hoe Dante zulke verstilde, bezinnende momenten inbouwt in haar tweede speelfilm” ★★★★ de Volkskrant

★★★★ Trouw

“Vooral in het eerste deel weet regisseur Dante erg mooi de dynamiek tussen de zussen vast te leggen en een gevoel van eindeloze mogelijkheden op te roepen.” ★★★ NRC

“Een nostalgisch, warm en complex beeld van zusterschap” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.