Le Pot-Au-Feu

Heerlijke ode aan de Franse gastronomie met Juliette Binoche

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

De Frans-Vietnamese cineast Trần Anh Hùng wist al eerder gedenkwaardige kooktaferelen neer te zetten in de inmiddels klassieke film The Scent of Green Papaya. En nu maakt hij met Le Pot-Au-Feu weer indruk. Deze film ruik, proef en voel je (kijk ‘m vooral met een gevulde maag) en is een authentieke lofzang op de Franse gastronomie. Geen wonder dat de film de prijs voor Beste Regie in Cannes heeft gewonnen.
 “Smakelijke, aangrijpende en diepzinnige film”

★★★★★ de Volkskrant

 


 

Het is 1885. De uitmuntende kok Eugenie heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren. In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Maar Eugenie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.

Het verhaal van de film is geïnspireerd op het boek ‘La vie et la passion de Dodin-Bouffant’ (1924) van de Zwitserse schrijver Marcel Rouff. Voor Le Pot-Au-Feu nam Pierre Gagnaire, een van Frankrijks toonaangevende chef-koks met 14 Michelin-sterren, de rol van culinair regisseur op zich. De Franse topacteurs Juliette Binoche (Trois couleurs: Bleu, The English Patient, Avec amour et acharnement) en Benoît Magimel (Pacifiction, Revoir Paris) spelen de twee geliefden en delen het scherm met een diverse cast van Franse groenten, zeevruchten, vlees… en behoorlijk wat boter.
 


 

“Alles spettert, glimt en smelt in deze film” ★★★★ NRC

“Verrukkelijke foodporno in een prachtig chateau” ★★★★ VPRO Cinema

“Alledaags genieten met aangename stiltes in bemind gezelschap” ★★★ Trouw

“Schilderachtig en weelderig” – Het Parool

“ingetogen en tegelijk uitbundige fantasie” – de Filmkrant

 • Still van de film le Pot-Au-Feu

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

 • De winnaars van Cannes 2023

  De belangrijkste prijswinnaars van het Cannes Filmfestival 2023 kijk je nu op Picl

  Bekijk programma
 • Franse films

  Hier vind je een overzicht van de Franse films die op Picl te zien zijn

  Bekijk programma