L’arche de Noé

Het reilen en zeilen van een opvanghuis voor queer jongeren die op straat zijn gezet

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

In het opvanghuis van begeleidster Noëlle is er plek voor iedereen. Ze helpt queer jongeren die uit huis zijn gezet met hun leven weer op de rit te krijgen. Sinds kort krijgt ze daarbij hulp van Alex, die in het tehuis zijn taakstraf komt doen. In L’arche de Noé krijgen we samen een kijkje in het reilen en zeilen van het opvanghuis.
 “Indrukwekkend gespeelde bijrollen”

★★★ NRC

 


 

Een vereniging verwelkomt jonge LGBT-mensen die door hun families op straat worden gezet. Achter de schijnbare komedie, de grappen, de wens om zichzelf te laten gelden, verbergen zich gebroken levens. Ze hebben allemaal een woedend verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. In het opvanghuis hebben ze zes maanden de tijd om een baan en een huis te vinden en zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Een race tegen de klok waarin Noëlle, die de vereniging leidt, en Alex, die haar helpt bij haar missie, ook geconfronteerd worden met hun eigen gebreken en hun motivaties om anderen te helpen.

L’arche de Noé is het speelfilmdebuut van de Franse regisseur Bryan Marciano. De rol van Noëlle wordt gespeeld door Valérie Lemercier (Coup de chance, The Voice of Love).
 


 

“Een film vol verdriet, liefde en humor” ★★★★ Cinemagazine

“Dit verhaal kan niet vaak genoeg verteld worden.” ★★★1/2 FilmTotaal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Queer Summer

    Een zonnig filmfeest met zeven verhalen over jezelf durven en mogen zijn

    Bekijk programma